marți, 7 septembrie 2010

Sufletul si spiritul

Ce este spiritul si ce este sufletul? Credeti sau nu, uni considera ca spiritul este tot una cu sufletul, dar, in necunostinta de cauza, ei gresesc.  Ceea ce ne intereseaza pt a ne forma o "idee" despre spirit si suflet, este faptul ca oricum am trai, oricat de sanatos ne alimentam, pana la urma corpul imbatraneste si moare. Dar oare, dupa moarte, ce se intampla cu noi? Vom disparea definitiv sau mai exista si o alta viata, un alt corp care nu moare?


Multi filosofi si-au pus aceasta intrebare si in final au ajuns la diferite concluzii. Pitagora considera ca sufletul este un element material, care provine din cosmos, se refera asadar, la eterul cosmic. El "plaseaza" sufletul in creier si inima, si considera ca miscarea acestui eter in organism determina procesele psihice. Asadar, omul, inafara de corp fizic, mai "detine" un corp astral si un corp eteric. Toate acestea la un loc, formeaza invelisul E-ului nostru, adica spiritul nostru.
Pe scurt, sufletul nu e tot una cu spiritul. Sufletul este cel responsabil cu trairile noastre interioare, senzatiile noastre, etc., acesta face parte din E-ul nostru, respectiv din spiritul nostru.
Fiecaruia dupa credinta sa!

Un comentariu: