miercuri, 17 noiembrie 2010

Angela Merkel afirma...

DIN CICLUL "ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI":




PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica .


Posted in ANGELA MERKEL, SUVERANITATE by saccsiv on iulie 14, 2010


Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:


Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.


Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.
Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.


Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.


Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca "trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol".


Comentariu saccsiv:
Nu stiu daca se va aproba, insa in caz ca da, consider Romania incadrabila in categoria statelor ce li se vor impune o conducere externa. Dar poate ca asta si urmaresc cei din conducerea actuala a tarii:


Site-uri importante:
http://saccsiv.wordpress.com/2008/12/04/parlamentul-si-guvernul-romaniei-marionete-ale-papusarilor-planetari/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/26/distrugerea-agriculturii-element-esential-al-planului-romania-in-colaps/
* http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/26/video-ministrul-finantelor-sebastian-vladescu-vorbeste-despre-un-sistem-economic-nou-si-despre-razboiul-de-dupa-criza/
* http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/01/ce-gasim-cel-mai-des-pe-strazile-oraselor-romanesti-farmacii-banci-carciumi-case-de-amanet-jocuri-de-noroc/
* http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/02/video-din-ciclul-%e2%80%9eromanii-sunt-in-plus-hai-sa-experimentam-pe-ei%e2%80%9d-basf-ne-testeaza-rezistenta-la-initium-detalii-despre-relatia-basf-elite/

Un comentariu:

  1. De parca ar mai conta catusi de putin... fie ce o fi.. ori cu nenorocitii astia, care desi sunt romani ii doare in cur de noi, ori cu straini... mi-e indiferent. Ba s-ar putea sa ne fie mai bn cu aia... Desigur situatia ramane grava... dar ma refer la aparentele astea... gen salarii, autostrazi... chestii materiale.

    RăspundețiȘtergere